Plantning af skov

I dag er første halvdel af de nyankomne træer plantet på det åbne område nord for søen. Skovtræer og buske tages normalt op i efteråret, når bladene er smidt, og så lægges de køligt og mørkt, til de skal plantes. Det holder hormonerne i ro, men når de kommer ud af vinteropbevaringen og sendes afsted, har modtageren ca.1 uge til at få dem i jorden. Det skal være nu.

Egentlig havde jeg regnet med at skulle plante træerne selv over dagene, men heldigvis fik Søren Sørøver tid, så vi kan gøre det sammen. Arbejdsfordelingen er tilrettelagt efter fysik; Søren tramper spaden i jorden og vipper den, mens min højde er mere velegnet til at gå med bundtet af træer, stikke i og træde til. Der er omtrent 8000 kvadratmeter og godt 600 planter at fordele, og fordelt bliver de. Ikke noget med samme sort i store grupper, på lige linjer eller anden form for systematik – det er frit flet over sletten og mangfoldigheden er stor.
Der bliver således hverken rækker eller ensartethed i den kommende skov.
Plantningen er styret af Sørøverens fornemmelse for, hvor næste træ skal stå. I det øjeblik spaden trækkes op, stikker jeg træroden dybt i jorden, og så er det videre til næste sted. Dagens 300 træer er plantet på 4 timer og det helt uden tidsforbrug til at nedsætte kommissioner, styringsgrupper eller pege på nogen med en hockeystav.

Men de peger på fremtiden
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.