Drivhusliv

De seneste par uger har fersken- og nektarintræerne i drivhuset blomstret. I begyndelsen af blomstringen var der ikke mange insekter i luften, og jeg bestøvede efter bedste evne med en pensel. Nu er humlebierne på vingerne, og døren står åben hver dag i håb om bibesøg.

Rækkerne med forskellige sorter af gulerødder, kørvel, rødbeder m.m. fra efterårssåningen fylder en del, men ind i mellem er nye afgrøder på vej – udplantede spidskål, salater i udvalg, persille, forårsløg, spinat og andet at glæde sig til.

Kørveludbyttet har været overdådigt, men nu går planterne i blomst og derfor må de vige pladsen for næste såning. Mere salat bliver det nok, for salat kan man ikke få nok af.


Det koster lidt varme med den åbne dør, men når lyden af brumbasser snurrer langs endevæggen, er det som at have vundet i lotteriet. Sandsynligheden for, at den slags bærer frugt, er stor.

LoneOm Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.