Klargøring til læggekartofler

Trettende april. Det er koldt. Natanael, jeg har fået lyst til at fortælle dig noget. Lidt løst og fast. Eller jeg har bare brug for en at tale lidt med. Meget har jeg jo ikke at fortælle.

Det er trettende april, Natanael. Og tirsdag.

Det er koldt udenfor. Det er tidligt på aftenen, men det er stadig lyst. Trettende april. Kulde. Nattefrost. Næsten hver nat. Græsset vokser ikke for alvor.

Foråret er svagt. Træernes knopper svulmer langsomt. Afventende. Lader sig ikke overraske. Men skal der være noget at spise til sommer, må der snart ske noget med temperaturen. Møget fra hønsehuset er kørt ud. På stykket til de tidlige kartofler. Man må spare på næringsstofferne, Natanael. Fordele dem med omtanke.

Snart holder snebygerne inde. Der bliver også kartofler i år.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.