Trykstart på bogen Lone Landmands Kager

I morges var der noget særligt at stå op til, udover det særlige hver eneste dag er. Søren Sørøver og jeg var inviteret ud til trykstart hos de venlige og dygtige mennesker på Narayana Press. Der bliver lagt overordentlig meget energi og omhu i bogens detaljer, og der tages en lang række beslutninger, som efterfølgende vil være selvfølgeligheder også for opmærksomme boglæsere.

Lone Landmands kager er endt med at blive en stor bog – både i format og tykkelse.
– Hvor mange sider må den være på? spurgte jeg flere gange forlagsdirektøren undervejs i kageudvælgelsesprocessen.
– Du laver den bare på det antal sider, der skal til, svarede Sørøveren nonchalant, og jeg tænker, at det var med udgangspunkt i simpel matematik – flere sider; flere kager på køkkenbordet.

292 sider bliver bogen på, og jeg synes faktisk, at ikke én kan undværes.
Papiret er lækkert i passende tykkelse, der kommer stof på ryggen og for- og bagside matkacheres – altså får en tynd folie påsat under varme og tryk, så omslaget bliver delvist afvisende overfor kagedej. Så meget kan vi gøre herfra, men hvis du bruger en muffin som bogmærke, vil det kunne ses på siderne. Dette fine kageværk i gedigent hardbackformat kan erhverves til den favorable sum af 250 kr. Skal bogen sendes, kommer der fragt oveni.

At det kan lade sig gøre at lave så lækker en bog, til så forholdsvis lav en pris, kan forklares ganske enkelt – vi gør det hele selv. Der er ingen dyr forlagsadresse i indre by, vores lille forlag har fået et hjørne af stuehuset. Jeg skriver teksterne og tager opskriftfotos m.m., Søren laver det grafiske arbejde, ordner kontrakter og laver aftaler. Vi pakker selv hver eneste bog og afsender den, og det er også os, der spændte kigger på skærmen, når bestillingerne ruller ind i webbutikken på http://www.detflydendeforlag.dk

Og det gør de! Tak!
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.