Gulv 5. delprojekt i køkkenombygningen

Vi er godt på vej med 5. delprojekt i køkkenombygningen – gulvet. Eller gulvene; der er tale om forening af flere efter bedste evne og med færrest mulige snublekanter bagefter. Det sker med gulvbrædder i billig sortering og de kommer til at støde op mod de eksisterende i husets østlige ende – der hvor der nu er midlertidigt køkken. Eller var. Det midlertidige køkkenområde ryger i dag, og vi flytter madlavning og opvask ud i bryggerset. Det bliver hundene glade for.

Efter mange overvejelser er det besluttet at male gulvet med en holdbar maling, leve med fremadskridende slidmærker af liv efterhånden som tiden går, og male igen når det trænges. Der er andre malede gulve i huset, og vi holder af dem sådan. Også af sporene efter liv. Ting bliver slidt i brug, og for eksempel er dørtrinnet mellem køkkenet og arbejdsværelset, hvor jeg sidder nu, blødt afrundet, næsten hult i kanten, hvor generationer af fødder har trådt i 150 år. Det er ikke perfekt, men det er rart.

Malearbejdet byder på tålmodige gentagelser og tid til hærdning. Mens det står på, må både vi og gårdhundene gå ud ad bryggersdøren og ind ad hoveddøren for at komme fra det mere og mere interimistiske køkken og til resten af huset. Det er ikke svært, det er bare nye rutiner.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.