Kit, klejner og køkken

Det er en tidskrævende opgave, Søren Sørøver har sat sig for, med de gamle stuehusvinduer. For at rammerne af træ kunne istandsættes, måtte glassene ud. Det skete i mange småstykker, fordi det oprindelige glas var sprødt som brunkager.

De seneste dage er der skåret nye ruder til vinduerne og de er kittet i, så der dufter af linolie i køkkenet. Linolie og klejner, det er jo endnu ikke påske, og jeg nåede lige at få klejnerne bagt og fotograferet her i sidste øjeblik. Ikke i forhold til højtiden, men i forhold til næste delprojekt i køkkenombygningen, som indebærer at køkkenbordet fjernes.

Der er regn på ruderne. Rigeligt frit vand i dyrenes trug. Igen. Nu kommer nogle dage med mudder ovenpå frossen jord, men det er alligevel som en lettet udånding, når kuldegraderne forlader landet og gør jorden dyrkbar igen.

Forudsætningen for forår
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.