Fra bogindkøb til træer

I dag har jeg sået nogle frø fra træer – elm og løn. De to små poser blev fundet i en oprydningssituation, og måske er de blevet for gamle til at spire. Hvem ved. Jeg ved det i hvert fald ikke, og derfor er de sået i fugtig muld og står nu i drænede spande langs laden. Sammen med andre større og mindre træer på vej.

Hvert år dukker en del selvsåede træer op på gården. Nogle steder får de lov at stå og vokse sig store, andre steder f.eks. langs bygninger, i æbleplantagen eller i vinmarken går det ikke an. Og når noget ikke går an, må man gøre noget ved det.
Er træerne blevet omtrent 1 meter, bliver de i vinterhalvåret flyttet ud på blivende vokseplads i Grundtvigs skov. Er de for små og endnu ikke høje nok til at konkurrere med de vilde bundvækster, flyttes de ind i den assorterede række med småtræer i køkkenhaven, så der kan luges omkring dem et års tid eller to. Derefter går deres livs sidste tur til Grundtvigs skov, og der bliver ved med at være plads. Særligt efter at Søren Sørøver fik udjævnet arealet omkring søen, så der nu er yderligere et par hektar at tilplante.

Det vil tage årevis at få den skov op at ånde i universet alene ved hjælp af selvsåede træer på gården, og dem min far flytter herover fra Hjarnø, så derfor er der taget en ledelsesbeslutning om at bruge nogle af de penge, der strømmede os i møde, da så mange købte bøger m.m. i vores lille webbutik, til indkøb af planter. 500 nye liv på gården, der ankommer om en måned eller tre.

Da vi som nævnt selv har en del forskellige træer på vej, er bestillingen lagt med vægt på andre slags – vintereg, småbladet lind, ær, hassel, rødeg, spidsløn, røn, kornel, naur, poppel, hvidtjørn, bøg, gran m.fl.
Nogle vil lykkes, andre vil ikke, men der skal blive skov.

Ja, der skal.
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.