Æbler i sikkerhed

I går fra morgen til sen aften havde vi besøg af det mobile mosteri. Vores høst kan klares på 1 dag, udstyret er dyrt og derfor giver det på alle måder mening at betale for ydelsen i stedet for at eje installationen.

Det er også en dag, der markerer overgangen til en (måske) mere rolig tilværelse. Det at afgrøderne er reddet fra fordærv – enten sat til at gære til cider og vin eller lynpasteuriseret som most – får ens puls nedad og desuden er det årets sidste store indsats, nu julemarkedet er pillet ud af ligningen.

I dag venter et større arbejde med oprydning i træladen, rengøring af udstyr og mængder af vand, som skal fejes ud.

Men vi er færdige med æbleåret
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.