Æbleplantagen 7 år efter

Noget af det mere tankevækkende facebook kan, er at sende én besked om, hvad man foretog sig for et eller andet antal år siden. I går kom en besked med et foto af etableringen af æbleplantagen for 7 år siden.

Herover ser du et foto taget i dag, i støvregn – ikke det smukkeste, men dog direkte sammenligneligt.

Det var en meget lang og travl periode, da plantageprojektet skulle gennemføres. Selve plantningen af de 2500 træer var en gåtur i parken – det virkeligt krævende var, at Søren Sørøver og jeg hamrede ca. 700 pæle i jorden, så træerne kunne have noget at læne sig op af.
Vi rystede lang tid efter.

Men det blev saftsusme et godt espalier – lavet efter alle faglighedens regler.

Vi dyrker æblerne mere ekstensivt end de fleste andre, og udbyttet er derefter. Men nok til os og vores vineri.

Fra intensivt dyrket kornmark til vildnis af træer med et tæt liv af fugle, insekter og mikroliv i jorden
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.