Lidt om bulldozerarbejdet

Søren Sørøvers første dag i bulldozeren gik med at udjævne omtrent 900 bunker råjord fra søens dyb. Dengang søen skulle laves, blev muldjorden først gravet af marken og lagt i store bakker nord for selve søområdet, dernæst blev der gravet i dybden og hver eneste læsfuld ler, var det mest af alt, blev kørt bagom muldbakkerne af Sørøverens bror og lagt på en mark dedikeret til formålet.

I tilladelsen fra kommunen – sådan én skal man have – var der krav om, at råjorden skulle fordeles over hele den tilstødende mark og at muldjorden efterfølgende skulle trækkes ud over fladen. Det er det, der foregår nu.

Siden søen blev færdig for et par år siden, har selve søbredden været det blotlagte ler, og der har kun kunnet gro forholdsvis lidt i materialet. De få steder, hvor muldjord var tabt, er der spiret træer og andre vækster frem. Bakkerne med muldjord var grønne.

Hele marken med råjord forblev stort set uden selvsåede træer – der kom tidsler og skræpper, men intet græs eller andre dækkende planter. Det er mulden, der gør forskellen, og med det lag, Sørøveren får lagt ud nu, kan vi efterfølgende begynde at plante træer i området nord for søen.

Marken forbinder Grundtvigs Skov med gårdens gamle fredskov, og således bliver det et større sammenhængende stykke træer med tiden.

Men der skal mange spadestik til
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.