Bulldozer på besøg

Fredag ringede en transportør og meddelte, at han havde en bulldozer klar til aflæsning. Den var egentlig først bestilt til mandag, men logistikken var bedre i en fredagslevering.

Maskinen er lejet, så vi kan få afsluttet sø-projektet endeligt. Den opgravede jord fra området lå stadig i bunker, selvom søen blev færdig for et par år siden. Vi havde en fin aftale med kommunen om, at udjævning af jorden kunne vente, til vi alligevel skulle have gravemaskinen hentet til gården i forbindelse med mini-vådområdeprojektet yderst i marken. Der er gået forlænget ministeriel sagsbehandling i projektet, fordi de oprindelige streger skulle flyttes efter kommunal besigtigelse. Det er som om, den slags bider sig selv i halen – tiden går og går, så nu har Søren Sørøver og jeg taget en ledelsesmæssig beslutning om at få jordbunkerne udjævnet – herefter kan frø fremspire, hvor de vil. Vokse sig store og ændre området fra landbrug til natur.

Bulldozeren lejes på dagsbasis, en dag er 8 timer, og det er omtrent lige så længe, som vi har ordentligt dagslys for tiden – der skal også være spisepauser til den insisterende dozerfører. For det er det, Sørøveren i skrivende stund gør, manøvrerer den kraftfulde maskine rundt, så toppe og bunker trækkes ud. Først lerholdig jord og ovenpå et lag muld. Snart kan du se, hvordan landskabet ændres.

Nu går jeg ned med en kokosmakron, så han kan holde dampen oppe.
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.