Årets sidste rabarbertærte

Lige nu har jeg – som overspringshandling midt i den absolut sidste gennemlæsning og korrektur på Hærværks kogebog – årets absolut sidste rabarbertærte i ovnen. Til gengæld er det den første, jeg nogensinde har bagt i november.

Det bliver nok ikke verdens bedste udgave af verdens bedste rabarbertærteopskrift, men opskriften må og skal med i kagebogen, og derfor skal den også bages og fotograferes. Der var nogle få brugbare stilke på de efterårsmatte rabarberplanter, og næste chance for fotografering er i maj engang. Så længe kan jeg ikke vente; til maj ligger jeg på knæ i køkkenhaven, luger, sår og planter ud. Der er ikke tid til at lave kagebog. Overhovedet.

I mit foreløbige register er der godt 100 opskrifter, men de skal koges ned som enhver anden fond. Det væsentlige skal koncentreres og den fortættede samling skal indeholde lige fra det nødvendige til alt godt.

Det skal være kagebogen
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.