Vinhøsten er i gang

I går ændredes fokus til vestsiden af gården, hvor den gamle vinmark ligger. Den er plantet i 2004, kort tid efter Danmark blev anerkendt som vinproducerende land af EU, og siden har stokkene vokset sig krogede og tykke.

Der er omtrent 1000 planter med røde druer – Rondo og Leon Millot i forholdet 7:3, og selvom det har været et fornuftigt dyrkningsår for druer, findes det meste af den brugbare høst på Leon Millot stokkene. Sommeren indhentede os med andet nødvendigt arbejde på gården, og derfor fik vi ikke bundet alle skud op, efterhånden som den vilde vækst tog til. Den slags koster, når efteråret kommer og eddikefluerne flytter ind. Så vi koncentrerer os om de sunde klaser – man kan kun lave god vin af gode råvarer, og resten får lov til at hænge til solsortene. De har en fest derude.

Selvom det er meget sent med druehøsten i år, er modenheden ikke fremskreden. Vækståret startede sløvt, og kernerne er endnu grønne, men vi kan ikke vente længere med den kommende vejrudvikling i udsigt.

Der er høst, indtil regnen kommer
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.