Høst af Ingrid Marie

I dag er vejret smukt, og æblehøsten fortsætter. Det er Ingrid Maries tur, og sammen med Holsteiner Cox ser den ud til at være blandt de to højest ydende sorter i år. Ikke noget at prale af i forhold til andre plantager, men her er det fint set i lyset af den afslappede drift uden tilførsel af næringsstoffer udefra. Afklip bliver i bunden og skaber humus m.m., på kløverens rødder fikseres kvælstof fra luften og hønsene bidrager med lidt animalsk gødning efter forgodtbefindende. Meget mere hokos pokus er der ikke i æbledyrkningen.

Sidste år lavede vi både enkeltsorts- samt to-sorts-most. Der var himmelråbende forskel på smagsprofilerne, og i år laver vi kun vindermosten. Det er så heldigt, at den netop består af Ingrid Marie og Holsteiner Cox, og derfor tegner fremtiden lys. I hvert fald hvad angår æblemost – resten af virvaret ligger uden for rammerne af denne høst.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.