Tørring af frø

Nær husets varmeste plads står min morfars gamle skrivebord. Et par meter derfra står min bedstefars gamle skrivebord. Sidstnævnte rummer et lille hul mellem bogstakke, kameraudstyr, billeder af børnene, huskesedler, blyanter, chokolade og kaffekrus, hvorfra jeg skriver til dig. Førstnævnte bærer en del af årets frøhøst fra haven.

Der er et utal af valmuekapsler indeholdende storslåede muligheder for frynser, farver og fest for insekter. Der er et spænd af arvemasse i de gamle majssorters dybe univers og der er yndlingschili, yndlingsbønner, georginer, kosmos – eller stolte kavalerer, som de også hedder og med rette, græskarkerner, gammeldags duftende ærteblomster og særlige spiseærter blandt andet.

Det er liv til næste år
Lone

NB. Det er Dagmars fedtede snude, som står aftegnet på alle ruder i hundeudkigshøjde.

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.