“Hærværk – en håndbog” – manuskriptet er gennemskrevet. Deadline nærmer sig.

I går blev gennemskrivningen af manuskriptet til “Hærværk – en håndbog” færdig. Arbejdet har stået på et par måneder og hængt som en lille tordensky over øvrige opgaver og overspringshandlinger.

Hver gang jeg har fået et kapitel afsluttet, genlæst og genrettet er det sendt ud i det uendelige lyslederunivers og kommet retur til den anden side af spisebordet, hvor Søren Sørøver har hentet det ind i InDesign. Side for side er sat op med de tilsvarende fotos til opskrifter, indledninger m.m. og i dag (måske tager det i morgen med) skal det sidste kapitel, kolofonen, registeret og bagsideteksten laves.

Jeg synes, det bliver en smuk bog. Det havde jeg ikke skrevet, hvis det var vores egen. For første gang laver vi en bog for andre, og så kan man bedre tillade sig at være begejstret. Den bliver smuk i sit udtryk, og man får det godt af at bladre i den. Men der er langt mere i det. Den er indtagende og fin i sin ærlighed. I de 5 forfatteres oprigtige ord om udvikling, fejl, læring, levedygtig bæredygtighed, horisont, ukuelighed og stærk vilje. Den er fri for hovskisnovski selvpromovering, se mig og køb, køb, køb. Snarere er tonen ydmyg. Opskrifterne er skrevet af gode hjerter, som ønsker at hjælpe folk godt i gang og i gennem. Maden er tilgængelig og vil alligevel være et gevaldigt løft i mange hjem.

De seneste par måneder har jeg drømt om at lave mere mad, der har selvsagt ikke været tid. Men det er det, manuskriptet har gjort ved mig – både øget ønsket om at gå i køkkenet og taget min tid.

Lone

P.S. Du finder forsalget af bogen her: https://brandbygegaard.dk/shop/8-det-flydende-forlag/36-haervaerk—en-haandbog-forudbestilling-/

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.