Årets sidste basilikum

Forleden eftermiddag blev de to rækker basilikum i drivhuset stort set høstet. Planterne står stadig tilbage, og der er også kraftfulde blade til et par søndagspizzaer mere, men fra nu af går nedvisningen hurtigt.

Basilikum er en sart mimose, som ikke tåler fugt og kulde ret godt. Præcis som os andre.

Udover bladhøsten er der klippet nogle stiklinger af, og de står nu og dufter i et glas vand. Bladløse er de, og det er for at mindske fordampningen, mens de forhåbentlig cirkulerer passende signaler til deres nedre regioner og udløser en roddannelse.

Hvis det lykkes, får de fast ophold i en urtepotte med jord, en sydvendt vindueskarm og masser af opmærksomhed.

Aromaen fra de høstede basilikumblade blev indkapslet i en urteolie, og den faste bladmasse er gemt til vinterpesto.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.