Høst og tørring af chili

Sidst på eftermiddagen gik Søren Sørøver i gang med at høste chili. Det var nok en slags høflighedshøst, fordi jeg havde besøg af Kulturklubben. Selvom ænderne stod og rappede vedholdende ud for bryggersdøren, så havde vi endnu en del emner at tale om, før der kunne blive tale om fodertid eller ro i stuehuset.

Nu er det aften – indtil videre har kaptajnen haft 200-300 gule citronchili igennem vask, aftørring, deling på langs samt omhyggelig arrangering i tørreapparatets 6 etager.
10-12 timer ved 60 °C er planen, og derefter er de værdifulde frugter forhåbentligt holdbare frem til næste høst.

Der bliver både til eget forbrug og vejboden, og som Sørøveren siger, så er det nok den billigste måde at holde varmen på til vinter.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.