Endnu en fotodag til bogen

I går tilbragte vi en del af dagen i baggården bag Restaurant Hærværk. Igen.

Det var tredje og sidste omgang arbejde med madfotos til den kommende udgivelse “Hærværk – en håndbog”. Lyset var med os, men på denne årstid flytter det sig fra opstilling til opstilling, fra billede til billede og falder hurtigt i de mest attraktive pletter.

Derfor var tempoet højt om formiddagen, hvor solstrålerne nådigt trængte gennem hyldens løv, og ud på eftermiddagen måtte Søren Sørøver både være håndmodel og arrangere tyl (vi kører ingen steder uden sikkerhedstyl), sidstnævnte for at opbløde det direkte lys.

Som det fremgår af ovenstående situationsbillede, er omkostningerne til fotostudiet holdt på et lavpunkt – pengene fra crowdfundingen går til trykkeriomkostninger og forsendelser af de færdige bøger.

Aftenen i går og dagen i dag gik/er gået med at sortere i de ca. 750 fotos. Der var knap 30 opskrifter, og hver ret tages i forskellige vinkler og med forskelligt lysindfald, dybdeskarphed, lukketid osv. Først udvælger jeg de bedste 6-8 fotos af hver ret og sletter de øvrige, dernæst skærer jeg feltet ned til 2-3 af hver ret, og til sidst vælges det bedste.

Der er altid ét, der er bedst
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.