Kursusaften – om kornsorter, mel, surdej og brød

Lige nu er vi ved at forberede et kursus, som skal holdes i Horsens i morgen aften. Der er sat rugbrødsdej i gang, så deltagerne kan få en passende portion surdej med hjem. Desuden skal de høre noget om, hvordan dyrkning af korn finder sted – om årets gang med marksprøjten, pesticider, insektliv eller mangel på samme, kornsorter, kværning af mel og det livsfattige industribrød. Til yderligere opmuntring gennemgår Søren og jeg en værdifuld ælteteknik, der munder ud i friskbagt brød.

Det er præsten Sarah, der har inviteret os til at bidrage med en række kurser henover efteråret – alle med udgangspunkt i at passe på det, vi kommer af og har – vores livsgrundlag. Det er en fælles sag, og uanset nølen, modstand, kommercielle interesser, uvidenhed, håbløshed samt decideret modvilje, så er vi en del mennesker på kloden, som gerne vil bevare den beboelig.

Kirken er under ombygning, og derfor finder det hele sted i lokalet under. Der er hyggeligt, men småt med plads, og for at opfylde gældende regler kan der kun være 7 deltagere.

Hvis du vil med i morgen, finder du billetten her:
https://www.getsemane.dk/events/det-gode-brd-med-lone-landmand-og-sren-kvist

Må surdejen være med os
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.