Tilsåning af drivhuset til 2. sæson

I går var Søren Sørøver flink – det er han nu altid – og kørte den gamle Ferrari-fræser om til drivhuset, så jorden kunne blive vendt rundt. Det var klargøringen til årets 2. dyrkningssæson. Forinden havde jeg ryddet bunden og siderne for de vildtvoksende rester af kål, fennikel, blomster, tagetes, squash, gulerødder, rødbeder m.m. og de gav anledning til en festdag i hønsegården. Tilbage står områder med frodige krydderurter – citronbasilikum, kruspersille, bredbladet persille, kinesisk purløg, basilikum genovese, citronverbena, rucola, timian, mynte samt bladselleri.

Ude i den store køkkenhave er mit såarbejde gået i stå på grund af regnen. Jorden er for våd disse dage – både til at gå i, til at lave såriller i og til at frø vil registrere omgivelserne som brugbare. Jeg var ellers kommet i gang i sidste uge, og det er vigtigt, for hver eneste augustdag er bedre end en novemberdag i den anden ende af plantelivet.

Nå, derfor blev det grøntsagsdrivhusets tur, og i går såede jeg det til med forskellige slags salater, et par radisesorter, spinat, gamle sorter af gulerødder i forskellige farver, vinterærter, kinakål, dild, rødbeder, bolsjebeder, kørvel og glaskål.
Det kan man jo ikke, tænker du måske, man kan jo ikke dyrke den slags grøntsager, når sommeren er ovre. Og måske har du ret. Men jeg er i tvivl, for alle ved, at man ikke kan, og derfor prøver de færreste. Efterår og vinter er ikke, hvad de har været, og selvom nogle af frøene ikke spirer og dermed går tabt, er der andre, som vil lykkes og give os mad.

Det er jeg sikker på
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Tilsåning af drivhuset til 2. sæson

  1. Marie siger:

    I skulle stikke hovederne sammen med @spirekassen på instagram, der gør en del i vinterdyrkning. Det kunne være et rigtigt interessant samarbejde!

  2. Helle siger:

    Interessant at du bruger Sativa frø, jeg vidste ikke, at de var kendt udenfor Schweiz. Når der nu er sådant et kæmpestort udbud af frø fra overalt, vil jeg gerne spørge, hvordan du er kommet på at bruge dem?

Der er lukket for kommentarer.