Knap så leddeløs

Gennem tiden var den ofte reparerede låge mellem gårdspladsen og haven blevet mere og mere skrøbelig. Leddeløs. Den virkede stadig, når det kom til at holde ænder, gæs og hunde på sydsiden af gården – væk fra postbuddet og andre indtrængende. Men den virkede ikke ret godt de 10-20 gange om dagen, vi selv går den vej om til drivhusene, dyrene, køkkenhaven, søen osv.
Til sidst skulle jeg løfte lågen på den ene arm og kante vand og foderspande om på den anden side med den anden arm. Og der var ikke mere træ at reparere på.

Min far kom os til undsætning med tilbuddet om at snedkerere en ny havelåge. Han lavede delene hjemme på Hjarnø og satte det hele sammen af et par omgange her på stedet. Fast besluttet på at nå hegningen, inden han drog afsted på sommersejltur, så lågen kunne virke for gæsterne i sommerrestauranten. Og det gjorde den.
Den virker i den grad også for os – åbner og lukker som en drøm, en daglig glæde i arbejdslivet. Egentlig havde jeg mest forestillet mig den del inden. Arbejdslettelsen, når jeg smidigt kunne stryge igennem med spande, kander og trillebør uden at skulle bære en låge samtidig. Den oplevelse er absolut mærkbar og værdsat hver dag, men det er synet af lågen som overgang mellem gårdsplads og haven også. En smuk indramning.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Knap så leddeløs

  1. persille siger:

    IH det billede giver god energi – og romantik:)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.