Tak for besøgene i sommerrestauranten

Det er ikke hver dag, at vi har et afsluttet projekt her på gården; faktisk er langt de fleste projekter nogle, der aldrig rigtigt slutter – beskæring, græsklipning, lugning osv. er eksempler på noget, som i reglen trænger i den ene ende igen, når man når til den anden. Derfor er det altid en ekstra oplevelse, når vi afholder arrangementer som nu sommerrestauranten. Den der følelse af, at man har udført et stort stykke arbejde og nu er det slut. Både fantastisk og lidt vemodigt.

Det er andet år vi selv, Lone og jeg, afholder sommerrestauranten. Det er et helt ubeskriveligt stort arbejde, men det er også enormt givende. Det med at stå tidligt op og allerede der lægge al kærlighed i verden, omhu og flid i, at gæsterne får den bedste oplevelse, som vi kan give dem. Piske rundt med kun det for øje. Og når de så rejser sig fra bordene mellem kl. 22 og 23, så pumper adrenalinen, stoltheden og glæden rundt i kroppen, mens den ene gæst efter den anden roser aftenen, stedet, drikkevarerne og ikke mindst maden.

Det har igen i år været en udsøgt fornøjelse at holde sommerrestaurant for vores gæster. Alt var udsolgt alle dage, og der var mange, som forgæves prøvede at få billetter. Det er selvfølgelig fristende at udvide en succes – flere dage, flere gæster pr. aften og flere folk til at hjælpe, men det er bare ikke vores restaurants dna. Oplevelsen, vi kan give vores gæster, er alfa og omega, og den rimer ikke på vækst. Vi har i øvrigt vækst nok i køkkenhaven.

Der var sandt at sige ikke ret meget sommer over juli, og det blev desværre kun til to dage ude i det fri, så der blev hygget med tæpper, uld og lange gevandter i den gamle lade i stedet. Men når den veltilpasse, summende stemning fyldte bygningen, virkede det alligevel som det helt rigtige.

Og helt afsluttet kan man ikke kalde sommerrestauranten, allerede nu kredser tankerne om næste sommers restaurant, om hvad vi skal lave af mad, hvilke frø Lone skal bestille hjem til køkkenhaven og drivhuset, hvad der skal brygges af øl, laves af vin osv. Intet er sikkert endnu, andet end at det bliver mindeværdigt, det kan jeg godt love.

Søren Sørøver – fuld af taknemmelighed!

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Tak for besøgene i sommerrestauranten

 1. Pia Koefoed Annat siger:

  Så stemningsfuldt 🙏 jeg oplevede roen brede sig imellem folk og i mig. Elskede den vegetariske menu og rødgrøden var, udover “superbe”, a trip down memory lane. Sikke mange minder mad kan vække 😌Bryder mig også vældig meget om jeres retorik.

 2. Pingback: Tak for besøgene i sommerrestauranten — Beretninger fra et autentisk landbrug | Mon site officiel / My official website

 3. Nana siger:

  Selv tak! Vi nød i den grad at besøge jeres sommerrestaurant, og vi har talt meget om, hvor skønt det er, når nogen gør sig umage, som I gør. En af dagene vil jeg skrive et begejstret blogindlæg om vores besøg. – Så sender jeg jer lige et link 🙂
  Stor, stor ros til jer fra min mand og mig!

 4. Mika Henriette Vincentz siger:

  Selv tak 🙂 det var virkelig en fornøjelse at være gæst i sommerrestaurenten og mærke Jeres omhu i alt fra de fint
  dækkede borde, over drikkevarene og ikke mindst i maden. Forhåbentlig på gensyn igen en anden gang!

Der er lukket for kommentarer.