Fra strygestuen

Hver dag dækkes bordene i den lille sommerrestaurant med gamle damaskduge og stofservietter. Nogle af dugene har været min mormors. Dem er jeg særligt glad for. De har initialer broderet i hjørnerne, ligesom hendes servietter har. Kanterne er lidt flossede, tidens tand har spist med, men servietterne byder på langt mere stemning, end nye kan. Mine forældres bryllupsgave – en stor, tætvævet dug med 12 tilhørende servietter indgår også i linnedbeholdningen. Jeg kan sagtens se forskel, selvom arvegodset er blandet med diverse indkøb fra genbrugsbutikker.

For der er også andre duge og servietter med ungpigebroderier. Stof fremstillet i tidernes aften; med smukke reliefmønstre, broderiteknikker, udklip samt længsel, håb og fremtidsdrømme i hvert eneste sting. Min mor har flittigt besøgt en genbrugsbutik på vejen herover, og således er der nu næsten duge og stofservietter til alle ugens åbningsdage i sommerrestauranten. Det betyder alverden, fordi der ikke altid er tid og mulighed for at vaske og hænge til tørre i løbet af dagene.

Et andet fund har gjort sit indtog i stuehuset – en strygerulle, fuldt funktionsdygtig til den nette sum af 100,- kr. En væsentlig opgradering fra sidste års almindelige strygejern. Denne anordning er både skaffet og bliver betjent af min mor, som trofast dukker op igen i dag og ruller duge samt servietter til ugens løb. Så hvis du har besøgt sommerrestauranten og glædet dig over, at bordene er dækket med noget pænere end krølvask, så er det min mors fortjeneste.

Og den er inderligt værdsat
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Fra strygestuen

  1. Fantastisk mor du har der!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.