Kirsebærår

Sidste år var der ikke meget at prale af på kirsebærområdet. Stærene spiste dem alle, før de var modne. I år har vi fået både til daglig spisning i ugevis og ekstra til gemmerne.

Efter overdådig blomstring så det ellers lidt pjevset ud langs grenene, men tiden fra grøn flåt til duvende mørkerød fristelse ændrede billedet. Fuldstændig.

Selv den kritiske periode, hvor tusindvis af lysende røde prikker sendte signaler om umodne bær til det ydre rum, stæreflokke og kredsende måger, kom vi helskindede igennem.

Nu er de sidste af spisebærrene høstet. Syltekirsebærrene får lov at modne lidt længere, inden de kommer i glas, hvor de skal vente til jul.

Det er godt at vide
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.