3 hektiske uger, men mandage og tirsdage er lukkedage

Måske synes du, at der har været lidt stille her på kanalen de seneste dage. Det er fordi, vi nu er i gang med årets sommerrestaurant. 3 uger i juli, 2 mennesker, 1 gård. Det er konceptet kort fortalt, og den lange udgave fylder ikke mere. Til gengæld er der knap tid til andet.

Vi vågner uden vækkeur, for at få sovet nok. Jeg begynder dagen med kaffe, dyrene, morgenfodring, hundeluftning og klargøring af vejboden. Søren Sørøver spiser morgenmad og går direkte i køkkenet for at forberede elementer til retterne. Efter dyrene er det min tur til morgenmad, og så skal der høstes grøntsager, urter, kartofler m.m., så kaptajnen kan holdes i gang. Søren laver stort set al maden – bliver i køkkenet fra morgen til aften, jeg har nogle få køkkenopgaver – dagens brød, is og rødgrød. Resten af tiden læser jeg bøger og udvider min kulturelle horisont er jeg i konstant bevægelse for at ordne gårsdagens glasvask, polere, rengøre, rydde op, vaske duge, klargøre drikkevarer, dække op til middagen og aftenfodre dyrene. Når gæsterne ankommer, er vi klar, og så kører vi de 6 retter i fornuftigt tempo fra kl. 18.30 til ca. 22. Gæsterne forlader etablissementet mellem kl. 22.30 og 23; vi skruer op for radioen, der spiller 80’er hits frem til midnat. Jeg skyller af og kører opvaskebakkerne igennem maskinen, chefkokken tørrer af, og ved halv-et-tiden er vi færdige. Mens Supermand vasker gulv, lufter jeg hundene, som er meget friske og tror, der skal ske en hel masse. Det skal der ikke – vi går i seng. Måske er de skuffede, men så må de glæde sig over, at vi tjener penge og betaler terminerne, så de har tag over hundekurvene.

Næste dag gentager vi med lige stor omhu
Lone

P.S. Der er omtrent 30 pladser tilbage af de 450, vi udbyder i alt, så du kan stadig nå at få en usædvanlig spiseoplevelse. Find den her: https://www.odderbilletten.dk/arrangementer/?s=brandbygegaard

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.