Det nye drivhus

Måske vil du gerne (næsten) med ud og se, hvordan planterne gror i og omkring det nye drivhus.

Her ser du den nye køkkenhave foran. Vi deler kålplanterne med en hæmningsløs gruppe af duer og fasaner, så tilvæksten er sparsom. Jeg regner med, at kålen før eller siden gror fra fuglenæbbene, og så er alt godt – vinterforrådet sikret og det der.

Inde i drivhuset er der kun små spurvefugle, og det er mest insekter, de interesserer sig for.
Lige nu interesserer vi os for tomaternes rødmen – følger den nøje, og Søren Sørøver har med stolthed serveret årets første tomatsalat. Vi spiser kun tomater, når de er i sæson, så de er længe ventet.

Under rækkerne af tomat-, chili- og peberfrugtplanter er der sået tagetes, fordi lugten/duften virker afskrækkende på diverse kryb, og det er, hvad vi har at gøre med indenfor bekæmpelsesmidler. Desuden står blomsterne og lyser smukt i bunden – hvor galt kan det gå?

Agurkplanter, stangbønner og melonplanter har fået et stativ at klatre i, og med hensyn til førstnævnte gør væggen det noget nemmere at se de høstklare frugter og fjerne sideskud efterhånden. Mage til mageløst system har jeg aldrig haft før, og da tilværelsen kan være uoverskuelig nok, kan jeg på det kraftigste anbefale et agurkstativ.

Og nu vil jeg gå ud og luge videre
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Det nye drivhus

  1. Anne Hviid siger:

    Vi glæder os sådan til at komme og smage på det 😀 skønt ser det ud.

Der er lukket for kommentarer.