Det har vi talt om at gøre i flere år…

Gårde har sjældent forhaver, den slags ses oftere i byerne.

Oprindeligt var der kun en have på bagsiden af gården – syd for stuehuset. Foran gården, op mod landevejen, var der mark. Korndyrkning til få meter fra bygningerne.

Senere anlagde jeg den første køkkenhave på stedet. Kom til at plante træer hist og pist, og så forsvandt den solramte jord til grøntsager.
Derfra blev området øst for gården et vildnis og en noget rodet velkomst for gårdens gæster.

I går endevendte Søren Sørøver det hele med en lille lejet minigraver, og jeg bar ud – rødder, sten, hegn, pæle, jerndimser m.m. Endnu ét af forårets projekter er tæt på afsluttet.

De fine træer fra tidernes aften er opstammede og kommer til deres ret. Det er faktisk allerede en gammel have – en forhave.

Lone

P.S. Forrest i billedet kan du se den nye lille mark med blandingen af insektblomster. Frøene er fremspiret, efter regnen kom.

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.