Vejboden virker

Måske husker du den lille vejbod, vi etablerede for dog at gøre noget, da corona stak en kæp i hamsterhjulet.
Det gamle skab – en gave fra nogle venner – rummer et beskedent udvalg af gårdens produkter.

Hver dag høstes forskellige salater og urter samt rabarber og asparges, når det kan lade sig gøre.
Æg pakkes også hver dag og fra vores vinhus er der cider og æblemost i rigelige mængder. Senest er hylderne opgraderede med syltetøj/marmelade af gårdens bær og frugt, og fra denne weekend er der også surdej og en tilhørende opskrift på lækkert rugbrød at finde.
Desuden er der boghandlen på 1. sal – måske Danmarks mindste, men ikke desto mindre opmuntrende velbesøgt.

Der er stadig ikke mange nye forårsgrøntsager klar, men de gror og de gror, så før eller siden udvides den grønne del af sortimentet. Små tomater formes i det nye drivhus, radiser spirer frem og sætteløgene peger mod himlen. De tidligste squash vokser tøvende, basilikumkimblade dukker op som avancerede dansetrin, og forleden dag høstede Søren Sørøver den første gulerod. En undermåler selvfølgelig.

Vi er glade og taknemmelige for den solide opbakning til vores prunkløse landhandel.
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.