Klar til regn

Både jorden og planterne trænger til vand her. Vand i gode mængder, som kan gøre mulden mørk igen.
Det er ikke rigtig slemt endnu, men det kunne godt være bedre.

På vestsiden af gården løber en højtliggende vandåre – under vinmarken, delvist under den gamle køkkenhave, gennem haven og den del af æbleplantagen, som støder op til haven. Der ser alt så struttende ud, som man kan forvente i slutningen af maj.

På østsiden derimod bærer jeg vand i kander. Den nye køkkenhave kan kigge langt efter vandåren, ligesom mig.
Der er plantet et righoldigt udvalg af kål.
Endnu er småplanterne spinkle og kejtede – har lige fået de første blivende blade, men snart tager de fart og fat, og så kommer der en kålhave, som tilfredsstiller ethvert kålbehov.

Aspargesbedet blev overhalet indenom af græs, men efter grundig gennemgravning kan jorden igen suge solens varme. I den høje ende vil noget vand også gøre godt.

Hvidløgene svulmer op nu og har fået næring fra gedehuset.
Bunden af køkkenhaven er stort set fri for konkurrerende ukrudt, men jeg mangler den langsommelige pincetgreblugning omkring hver eneste fremspirede gulerod-, salat-, fennikel- blomster-plante m.fl. Det tager tid, men når det er gjort én gang, har grøntsagerne et gevaldigt forspring.

Også når der kommer vand
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Klar til regn

  1. Kristof siger:

    Jeg synes det er simpelthen så dejligt og eventyrligt et have anlæg i har her! Mange tak for denne dejlige side. Nu har jeg ikke lige så meget plads, men det er stadig en kæmpe inspiration.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.