Plantning af vinmark

Henover onsdag og torsdag blev de 550 indkøbte vinstokke sat i jorden i et sirligt opmålt mønster.

Sidstnævnte skete ikke på grund af trangen til stramt haveanlæg, men fordi vi skal passe vinmarken mange år fremover; det sker nemmest, når der er plads til traktor og redskaber mellem rækkerne og på kørevejen omkring.

En plantesnor og et målebånd blev flyttet for hver 2,5 meter ned over marken. På målebåndet havde vi sat klemmer med 1,25 m afstand – planteafstanden, og så gik det ellers derudad. Ved hver klemme tvang Søren Sørøver det balstyriske jordbor ned i dybet, og jeg fulgte efter på knæ og satte en vinstok og en støttepind i hvert hul, rettede ind og dækkede til.

I dag skal vi hvile kroppene
Lone

P.S. Det grønne på planterne er voks – i forbindelse med podningen er de dyppet i voks, så udtørring undgås.

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.