Ny vinmark med grønne druer

I dag påbegynder vi forårets sidste større etableringsprojekt – en ny vinmark øst for gården. Eller det vil sige, at påbegyndt er arbejdet, for Søren Sørøver har allerede brugt tid på at flytte fårehegn og harve jorden.

Men i dag lejer vi et jordbor, og så går vi i gang med at plante de 550 vinstokke, som blev hentet på Fyn i sidste uge. Der er to sorter, Solaris og Müller Thurgau, og hensigten er tilpasning til de tiltagende vanskelige klimatiske forhold, som præger dyrkningen af de røde druer i gårdens nuværende vinmark.

Det bliver godt
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Ny vinmark med grønne druer

  1. Annette siger:

    Held og lykke med jeres nye projekt! Det er imponerende alt det, I har gang i. Spændende at følge og en fornøjelse at være med, når I laver arrangementer. Jeg glæder mig til at læse Lones nye bog. Man kunne fristes til at tro, at jeres døgn har flere timer end normalt.
    😊

Der er lukket for kommentarer.