Griseflytning

Det giver ikke i sig selv nye, lækre sommerkartofler, at fragtmanden kom med årets sorter, og de blev sat til forspiring i drivhuset. Der skal mere til. Jord. Jord, vand og sol.

Men først til jorden. Et nyt dyrkningsområde må klargøres, et sted hvor der ikke var kartofler sidste år. Her på gården er det en grisefold, som er gennemrodet grundigt – alt flerårigt ukrudt er spist og omsat til nærende grisegødning i det forunderlige dyr.

Så grisedyret skal flyttes ind i en ny fold, et grisehus skal flyttes med, og der skal laves grisehegn, så grisedyret holde sig inde i den nye fold og afholder sig fra at pløje årets nye kartofler op. Det hele handler om samarbejde og velvillig indstilling.

I går blev der lavet hegn, og poplerne blev stammet op, så man kan komme omkring. Hegnet ind til Smaskepots nye fold er åbent, og så må vi se, om hun tager den i brug i dag. Det er sidste års kartoffelmark, hun flytter ind på, og der er endnu mange gode kartofler i jorden.

Og en masse regnorm
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.