Ny dag

I dag ser verden mere mild og venlig ud, set herfra ihvertfald. Solen skinner matlavt og under de hvide skyer ses næsten blå himmel – langt fra de gråsorte toner, som har været over os nogen tid. Der ses pletter med tør overflade. Også indenfor.

I går eftermiddag kørte jeg tværs over landet for at medbidrage via et oplæg til debat. Det foregik i Hahnemanns Køkken på Østerbro, og emnet var bæredygtighed, forandringer, mad, landbrug og hvad i alverden vi skal gøre. Blandt andet.

Lokalet var fyldt, stemningen var ændringsparat og der var ingen politisk korrekthed, spindoktorer eller taleskrivere til at ødelægge den handlekraft, vi almindelige mennesker er ved at mobilisere.

I dag står den på madlavning. Søren Sørøver og jeg har lovet at lave mad til omtrent 80 deltagere i Odder Kulturforenings generalforsamling her til aften. Det bliver to meget store gryder med lækker ribolittasuppe – fyldt med grøntsager fra den levende køkkenhave samt nybagt brød.

Vi går i gang
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Ny dag

 1. persille siger:

  ..spændende, om der kommer et par detaljer ud til deling fra Hahnemanns Køkken på et tidspunkt….

 2. Jonna jensen siger:

  Hej Lone
  Så fik jeg også svar, den kan på flere måder minde om den suppe jeg lavet af indholdet i køleskabets grøntsagsskuffe, når vi mangler inspiration.
  Tak
  Bedste hilsner fra Jonna

 3. Lone Landmand siger:

  Kære Susanne, det er en suppe med bønner, vintergrøntsager som kål, kartofler, gulerødder, selleri, løg, hvidløg, pastinak m.m. ofte også brødstykker i suppen. Den er ikke pureret men fyldt med grøntsager at tygge på. Italiensk er den også sit udgangspunkt 🙂

 4. Susanne siger:

  Kære Lone
  Jeg er nysgerrig. Hvad er ribolittasuppe?

Der er lukket for kommentarer.