Den sidste humanist – manuskript på vej

Efter adskillige gennemskrivninger, rettelser og – måske vigtigst af alt – bortskaffelser er manuskriptet til Den sidste humanist snart klar til korrekturlæsning.

I et par måneder har arbejdet med teksten fundet sted op mod det blå lys, men nu lurer skærmfriheden, bortset fra den naturgivne myndighedsbetjening.
Et udprint af romanen, det første samlede eksemplar, ligger her ved min side. Det er fysisk, håndgribeligt at bladre i og langt mere overskueligt i forhold til at vurdere helheden. Alle ordene skal læses mindst et par gange mere. Der bliver ved med at være noget sprogligt, som kan strammes op, selvom forlagsdirektøren mener, at det snart bør få ende.

Fra øverste skuffe i min bedstefars gamle skrivebord er en rød skolelærerpen fremdraget, og snart følger redskabet manuskriptet rundt blandt korrekturlæserne.

Forleden dag fik vi de håndtegnede illustrationer til for- og bagside. Dem kan du glæde dig til at se. Snart begynder Søren Sørøver at lave den grafiske opsætning af bogens omslag.

Og hvad handler romanen så om? Først og fremmest er det en historie. En fortællerglad fortælling om mennesker og om radikalisering fra en uventet kant. Om de mange syn på humanisme afspejlet i tanker og handlinger, om næsteukærlighed og hvad vi gør ved hinanden og os selv.
”Den sidste humanist” er også en realistisk samtidsroman. Måske ligger den genremæssigt i en udvisket overgang – som Dagmar og tæppet i lænestolen, nærved spænding med vægten på personernes bevidsthedsliv; følelsesliv, tankeverden og sjælelige konflikter.

Bogen er rolig og chokerende
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Den sidste humanist – manuskript på vej

  1. Eva siger:

    ❤️

  2. Pernille Jacobsen siger:

    Spændende

Der er lukket for kommentarer.