Genbrugsfund

I dag skulle jeg til Horsens, og for at gøre turen mere opmuntrende end den umiddelbart tog sig ud, blev et besøg i yndlingsgenbrugsbutikken lagt ind i programmet. Vi manglede ikke noget særligt, men man ved jo aldrig, om det pludselig er der.

Og det var det.

I efteråret fik vi en grammofon af yngste søn, og både før og efter har vi anskaffet plader, især fra forretninger med brugte lp’er. Lyden fra pladespilleren er langt bedre, end den sløje digitale som streamingtjenesten kan presse igennem her langt ude på landet.
Dagens gevinst var 14 klassiske plader, flere faktisk for nogle var i samleæsker, til den mindelige sum af 10 kr pr. stk. En del af musikstykkerne udgør min barndoms lydtapet.

Med hjem kom også en brugbar bog til bestemmelse af den tiltagende mangfoldighed i og omkring Sørens Sø. Vi ser både insekter, planter og dyr, som ikke er set i kvindes minde, og vi vil så gerne vide mere om alt det nye liv.

Så var der en elegant gammel brødkniv og en fransk kaffeskål, en bol, begge dele ubetinget nyttige når man holder af kaffe og brød. Og sidst men ikke mindst vendte jeg hjem med noget så utidssvarende som et manglebræt udstyret med en hest som håndtag. Det skal sættes op vandret og være en lille hylde, så hesten kan sagtens blive der.

Bare vent og se
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.