Økologisk dansk vinproduktion

I går gik det meste af dagen med en udflugt til Fyn, og Fyn er altid et besøg værd. Målet var Skaarupøre vingaard.

Det drejede sig om et netværksmøde i gruppen af danske økologiske vinproducenter – for nuværende en forholdsvis smal omgang med i alt 4 vingårde repræsenteret. Der er således tid til at høre om tilværelsen i og omkring druemarkerne siden sidst, om afsætning, redskaber, økonomi, trivsel plus det løse.

Selvom flere og flere små landbrug skyder frem i landet præget af monokultur, er vindyrkning og vinificering samt salg af det endelige produkt stadig en særegen produktionsform i landdistrikterne, så at se og høre om, hvordan andre griber arbejdet an, er interessant.

Lokaliteter, plantevalg, opbindingsformer, strategier m.m. er også altid nærende for tankevirksomheden; der er uendelig mange måder at beskæftige sig med dansk druedyrkning på alene inden for det økologiske/biodynamiske område. År med meldugangreb kan koste 90 % af udbyttet – og gør det, men til gengæld er de høstede 10% fri for rester af sprøjtegifte.

Der er altid noget at glæde sig over
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.