Hængeparti

I går var en længere dag med arbejde, som er usædvanligt for årstiden. Og for en sjælden gangs skyld er det ikke det uendelige efterårsvejr, som afstedkom dagens uvante opgave, men slet og ret tiden.

Der var kun få uger mellem besøget af det mobile mosteri og afviklingen af julemarkedet, så for at få laden tømt, klargjort og rengjort til stadeholdere og gæster, blev det besluttet, at udsætte håndteringen af de sidste æbler til når der igen blev tid.

Det blev der så i går, og vores vintermødige kroppe tog sig sammen og gik i gang med at sortere og kværne æbler til den lille guldmedalje. Og til æblealkohol. Til gin blandt andet.

Høsten var god sidste år, og æblerne sunde og opmuntrende holdbare. Tabet under opbevaringen blev overskueligt, og tab er faktisk for stort et ord, for de frasorterede æbler køres bare om til dyrene.

Der vækker de begejstring
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.