Køkkenhaveplaner

Forventningerne til dette dyrkningsår er spændstige som ærtespirer, og udover al den tid tankerne på forhånd optager, er der også lagt an til en del reel beskæftigelse.

Først og fremmest var der bestillingerne af grøntsagsfrø m.m. De er i det store hele gennemført, så nu er det bare at vente på brevene med lykke i papirposer.
Hvert år spørger nogle om, hvor jeg bestiller frø, og det er lidt forskelligt. Her får du en liste med webbutikker, som har et større eller mindre udvalg af økologiske frø:

https://www.runabergsfroer.se/

https://netbutik.fuglebjerggaard.dk/produkt-kategori/oekoe-froe/

https://www.organiccatalogue.com/seeds

https://froebutikken.dk/shop/4-groentsagsfroe/

http://www.urtegartneriet.dk/

https://www.solsikken.dk/app/products.aspx?CatId=1&CatName=Gr%C3%B8ntsagsfr%C3%B8

http://gourmetgarage.dk/

Der er sikkert mange flere, og dette er ikke en anbefaling af nogen frem for andre, men blot en opremsning som ofte efterspørges.

Det nemmeste i verden er at lave hensigtserklæringer og træffe beslutninger, al besværet dukker først op i udførelsen. Sådan er det også med min nye dedikerede indsats for at lave et systematisk sædskifte og passe bedre på næringsstofferne. Med vanlig aversion overfor systematik og fastlåste handlemønstre er køkkenhaven i årevis blevet dyrket efter, hvor noget lige passede ind, hvilken del af jorden der var såklar, hvad der ville se smukt ud osv.

I år kvinder jeg mig op; der er lavet en tegning med et sædskifte i 5 hold – kartofler, bælgplanter, rodfrugter, kålplanter, andre afgrøder (salat m.m.) plus nogle efterafgrøder til gavn for jordens mikroorganismer og humusopbygningen. Desuden skal der gøres mere i kompostafdelingen. Sådan er planen for forårsarbejdet.

Indtil videre holder den
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Køkkenhaveplaner

  1. majio siger:

    Kære Lone. Jeg synes også lige du skulle have denne: klimaplanter.dk
    Bh fra Majio

Der er lukket for kommentarer.