Æblesøndag

I dag fortsætter arbejdet med æblerne fra høsten i september og oktober. Alle frugter skal gennem hænderne igen, styk for styk, så de dårlige, der ikke har kunnet holde til eftermodningen, sorteres fra. Desuden skal der frasorteres fine æbler til eget forbrug, så vi er æbledækkede frem til juni.

På tirsdag kommer det mobile mosteri. Fra meget tidlig morgen til sen nat, plejer det at være, skal æbler presses til most, til cider og til mousserende æblevine. I år laver vi to slags most, to slags cider og to slags æblevin. Valget, opdelingen af sorterne og processerne gør drikkevarerne forskellige.

Det er velduftende arbejde
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.