Årets gindestillation

I går var vi afsted hele dagen for at destillere gin på Nordisk Brænderi. Årets gin som egentlig er fra år 2017, da udgangspunktet er æbler høstet for 2 år siden.

Urterne derimod blev høstet i forgårs, og de afspejler vejr og dyrkningssæson i 2019. November er sidste udkald for at bruge friske og vildt aromatiske urter til destillationen. Den første frost havde nået at nedvisne enkelte planter, der måtte undværes.

9 forskellige “botanicals”, som det hedder i ginverdenen, blev pakket og medbragt til Nordjylland og med udsigt til det uendelige hav uden for brænderiets vinduer blev æblemynte, citrongræs, solbærsalvie, colaurt, kvæder, pebermynte, citronverbena, Belle de Boskoop samt kvan fordelt i kurvene, mens duftene fyldte rummet.

Der skal selvfølgelig også enebær i gin, men de indkøbes økologisk dyrket, fordi enebærbuske kan bære en plantesygdom, som kan lægge æbleplantagen i graven, og det vil vi ikke risikere – derfor ingen hjemmedyrkede enebær men alt andet i ginflaskerne kommer her fra gården.

Årgang 2017 bliver en lille intens produktion – 100 flasker til tapning en gang til foråret.

Der skete andre store ting i går – MAD for LIVET, novemberudgaven, udkom og fra side 20-27 kan du læse bl.a. Anette Harbechs gode spørgsmål om mad, sundhed og miljø samt mine svar m.m. Men snyd ikke dig selv for resten af magasinet eller for at modtage det fremover, udgivelsen er ganske gratis at modtage, det faglige niveau er højt, der er lækre opskrifter og vedkommende viden!

Du finder MAD for LIVET november 2019 lige her:
https://11.madforlivet.com/

Og hvis du vil modtage nyhedsbrevet som mail fremover, kan du tilmelde dig via dette link:
https://www.madforlivet.com/

Nu skal der pakkes bøger til afsendelse
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.