Som vand på en gås!

Nu har det med få undtagelser regnet siden starten af september, og det kostede desværre det meste af vinhøsten – ikke at det går mig ret meget på, det preller nærmest af på mig.

Det er desværre ikke muligt at få klippet græsset i hverken vinmarken eller æbleplantagen, traktoren ødelægger simpelthen jorden, hvis jeg kører derud. Det betyder, at der er alt for gode betingelser for mosegrise, som uundgåeligt vil tage livet af et ukendt antal træer og vinstokke i vinterens løb – ikke at det går mig ret meget på.

I går skulle jeg ud og hente wrapballer til dyrene. Der står blankt vand over det meste af græsmarkerne, og man bliver straffet med det samme, når man køre i det, men der er ingen vej uden om – der skal hentes foder til dyrene, og sommerens baller med græs står helt ude i engen. Så må vi bruge foråret til at rette de dybe spor op – det kan jeg sådan set godt leve med, men lidt træls er det nu.

Kartoffelmarken sejler. Siden vi klippede toppene af planterne for at undgå skimmel i knoldene, har den voldsomme mængde nedbør blotlagt halvdelen af kartoflerne, så de er blevet grønne og giftige. Jeg ved ikke, om det betyder ret meget, for som det ser ud lige nu, kan vi ikke køre i marken med optageren og i værste fald ender kartoflerne med at fryse i jorden, hvis der ikke sker noget drastisk med det her vejr. Det er ikke fri for at gå mig lidt på.

Det er ved at være ved tiden, at der skal slagtes lidt ud i dyreholdet. En del dyr er kommet til, og handyrene skal helst pilles ud af flokken, inden deres kønshormoner sættes for tydeligt i både dyr og kød. Desværre er det ekstremt svært at krogmodne det fine kød i den 110 % luftfugtighed, vi har – og det stresser mig en del.

Nu, lige om lidt, skal dyrene have deres morgenmad, og det er altid en fornøjelse, uanset hvor våd man bliver af det. Men det er ikke synderligt opmuntrende at bane sig vej gennem vand og mudder for at fodre. Det er ikke et problem hos dyrene endnu, men det bliver det, hvis det her fortsætter vinteren over.

Når jeg sidder og ser på den kommende uges vejrudsigt, så er der én ting, der går igen og igen. Regn, regn, regn og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke går mig på.

Søren Sørøver – med våde sokker og gennemblødt tålmodighed

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Som vand på en gås!

  1. Helle siger:

    Man kan sagtens slå vådt græs med en le 😉

Der er lukket for kommentarer.