Druehøsten er i gang

Natten til i går kom efterårets første frost, og den stille, klare luft gav en smuk dag med sol og kolde tæer.

I går blev høsten af vindruer indledt, i dag har regnen sat den i stå indtil videre. Vi tager det roligt, udbyttet er ikke prangende, og der skal vist kun en god dag mere til at få de resterende brugbare druer reddet i hus.

Bestøvningen af vinstokkenes blomster var fin, og blomstringstidspunktet blev heller ikke helt klimaforskubbet i år. Men efter en flot indledende start, hvor Sørøveren lagde tid og kræfter i at genopbygge espalieret, gik der arrangementer og livscrawl i sommermånederne, så kun halvdelen af rækkerne fik en enkelt opbinding.
Desuden endte modningsmåneden september i nærmest uendelig nedbør og meget lidt sol.

Vi høster de bedste klaser, og glæder os over dem. Druerne laves til mousserende rosévin, og flaskerne er klar om nogle år.

Dem kan man også glæde sig til
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.