Lørdag med skum

I dag handler det hele om øl. Her midt i en tid, hvor det hele ellers handler om bog og æblehøst, så har der lige sneget sig en dag ind i øllets tegn.

Først skal bilen fyldes, der skal fragtes øl til koncert i Odder, arrangeret af vores dejlige venner fra Odder Little Culture Club. De afholder en udsolgt koncert med Elles Bailey i Kulturkøkkenet i aften, og endnu en gang har vi fået lov til at levere øl til dem.

Derefter går turen til Horsens, hvor den mildest talt grænseløse forening Horsens & Friends holder deres første ølfestival i fængslet – Beer behind Bars. Den er også for længst udsolgt. Vi kommer ikke for at sælge øl, det har vi slet ikke nok til, men i stedet er jeg blevet bedt om at holde et oplæg med smagning for ca. 100 af de 1000 gæster. Det bliver en stor oplevelse for os alle, især set i lyset af at det er vores første rene ølunderholdning. Deltagerne får lov til at smage 3 forskellige af bryggeriets mest dyrebare øl – de kommer til at elske det!

Forleden dag kom årets økologiske humle hjem fra forhandleren i Sverige. Det er altid som at vinde i lotto at finde den humle – dyrket økologisk, man skal bruge. Heldigvis er der en kæmpe efterspørgsel på øko-humle, men desværre bliver der dyrket alt for lidt. Læser man på de store bryggeriers økologiske øl, vil man tit opleve, at der er almindelig humle i. Det er nemlig ikke noget problem at få dispensation, hvis man ikke kan skaffe den humletype i økologisk udgave, man gerne vil brygge med. Det er fint for nogen, men slet slet ikke en mulighed for os. Kan vi ikke indkøbe humlen økologisk, så skal vi ikke have noget. Humle er noget af det, der får på den store klinge med sprøjtegiftene, og de mange meter høje planter skal virkelig have sus fra turbinesprøjten eller simpelthen bare sprøjtes med fly. Vi takker nej til den behandling, ikke mindst af naturen og livet i dyrkningsområderne, og klarer os med det, vi kan få.

Søren Sørøver – på en lørdag med højt skum

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.