Nøgenfrø græskar

I år er der dyrket en græskarsort, som har kerner uden den hårde hvide skal omkring.

Indledningsvist kan jeg lige så godt skrive, at jeg har glemt sortens navn og købsstedet. Aner det ikke.

Men du godeste hvor er de kerner lækre! Store, fyldige og fulde af smag, både i rå tilstand og særligt efter en tur i ovnen med lidt salt.

Efterfølgende kan jeg lige så godt skrive, at ingen af os ved ved hvilken temperatur og i hvor lang tid. Ovnen er gået i stykker og bliver lidt mere end lunken.

Græskarkerner er rige på olie med flerumættede fedtsyrer, vitaminer og mineraler m.m. – udover at de er en fornøjelse at spise.

Slutteligt kan jeg lige så godt skrive, at der skal afsættes en del jord til dyrkning af græskar, hvis man vil spise kerner ofte.

Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Nøgenfrø græskar

 1. Kristine Vedel Adeltoft siger:

  Hej Lone,
  Har forsøgt at finde kontaktoplysninger på din side, men det er ikke lykkedes mig. Så nu skriver jeg her. Jeg kan huske, at du engang har skrevet om et sted i Sverige, hvor man kunne overnatte og samtidig spise et skønt måltid mad. Men jeg kan hverken finde tilbage tildelte indlæg eller google mig frem til stedet. Vil du mon skrive navnet på stedet til mig?
  På forhånd tak for hjælpen.
  Bedste hilsner,
  Kristine

 2. Line siger:

  Tak for dit beskrivende skriv. Græskarkerner smager nemlig fantastisk, så tak for at oplyse om næringsindholdet.

 3. Annebeth siger:

  Okay, det er måske ikke det vigtigste ved græskarkerner, men hvor er de dog smukke!

Der er lukket for kommentarer.