På fødeegnen

Fra jeg drog afsted hjemmefra og til fødderne igen stod på gårdspladsen, gik der ret præcist ½ døgn, herunder gik ½ time med det indlæg, som turen havde til formål.

Og det var vældig fint, begge dele, for selve turen i tog er nærmest luksustid med ro til luksuslæsning af den slags, som arbejdet på gården ikke levner for megen plads til.

Desuden var det helt særligt for første gang i 9-10 år at gå i Helsingør, forbi Nordhavnen – min barndoms legeplads når min far arbejdede på båden, eller udgangspunktet når vi sejlede og fiskede på Øresund.

Men ren fornøjelse var det ikke, formålet var at bidrage til den internationale konference Mainstreaming Animal Protection, og mit bidrag var absolut i den mindre opmuntrende afdeling:

Ikke bare om grise, men om alle industrielle husdyr – også fisk i havbrug, og de systemer, de holdes i, konsekvenserne ikke blot de daglige for dyrene men også de følger vores nuværende fødevareproduktion har på biodiversitet, drikkevand, miljø, natur, klima, behandlingsmuligheder med antibiotika, vores egenopfattelse osv.

Det var en ære at være med
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til På fødeegnen

 1. Kirsten Bang-Olsen siger:

  Tak for dit store engagement for industridyrene.
  Utroligt at vores skattepenge går til at holde dette industricirkus i gang.
  Det er meget langt fra et værdigt dyreliv.
  Regenerativt landbrug er et dyrkningssystem der både giver sunde afgrøder, et værdigt liv til dyrene og en god fortjeneste til landmanden.
  Men industrien omkring landbruget er så stærk at man skal være meget opsøgende for overhovedet at opdage at dette dyrkningssystem findes.
  Forøvrigt er det også humus- og muldopbyggende o. m.m.

 2. anitaplesner siger:

  Gad godt at have hørt dit oplæg. Kan du ikke publicere det på en eller anden måde? Godt du tog dig tid til at være med på konferencen💪💪

Der er lukket for kommentarer.