International konference om dyr – Mainstreaming Animal Protection

Mens korrekturlæsernes første rettelser gennemgås, skrives ind og sendes videre til den grafiske højborg, presser en anden opgave sig på.

I den kommende uge afholder det forholdsvis nye Center For Dyrs Forsvar en kongres i Helsingør. Videncenterets formål er følgende: “Gennem fagligt og juridisk arbejde ønsker Center For Dyrs Forsvar at fremme respekten for og beskyttelsen af dyr både i naturen og i menneskers varetægt. Center For Dyrs Forsvar ønsker ligeledes at skabe en platform for vidensdeling og sparring mellem relevante både nationale og internationale aktører på området med henblik på at sikre det nødvendige samarbejde for dyrenes skyld.”

Kongressen er international og samler 100 inviterede eksperter med forskellige fokusområder på dyr. Formålet er at fremhæve og forbedre dyrs status samt forhold via politiske beslutninger, lovgivning, administration m.m. indenfor områder som uddannelse, forskning, politiets arbejde, retsvæsenet og vores (helt nødvendige) beskyttelse af natur og biodiversitet.

For et par måneder siden blev jeg kontaktet og spurgt om et indlæg til konferencen. Der er 10 indlægsholdere med hver deres tilgang. Programmet kan læses her:

Click to access PROGRAM-Conference-on-Mainstreaming-Animal-Protection_Updated.pdf

Emnet var nogenlunde valgfrit, og det er altid vanskeligt, for mulighederne og indgangsvinklerne er nærmest uendelige, men jeg lagde mig fast på den vidtløftige titel “Industrial livestock production: a loss to animals, humans and planet earth”

Jeg har arbejdet på indholdet et par uger – til og fra i al anden aktivitet, men weekenden skal også bruges.
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til International konference om dyr – Mainstreaming Animal Protection

  1. Pingback: På fødeegnen | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Anita siger:

    Hvor er det godt du deltager Lone. Jeg ville ønske konferencen var åben for andre end eksperterne. Jeg er – som jurist og dyreelsker – vildt interesseret i denne tilgang og jeg håber sådan at der kommer noget godt og konstruktivt ud af konferencen. Jeg tænker du vil komme med et fantastisk indspark. Go!

  3. Ole Christensen siger:

    Hvor meget mere lødigt kan du og Søren dog overkomme

Der er lukket for kommentarer.