Så er æblehøsten i gang

I går begyndte æblehøsten. Her på gården ihvertfald.

Der var varslet voldsom blæst, og de yderste vestlige rækker med sorten Discovery havde allerede ladet en større mængde æbler falde til jorden.

Alligevel var der omtrent 800 kg i kasserne i løbet af få timer – inden regnen kom, og det var alt, hvad vi kunne ønske os.

Den næste sort, som står for tur, er Aroma, men den er ikke moden endnu. For at kunne lave den bedst mulige cider og den bedst mulige mousserende æblevin skal der høstes, når æblerne er bedst mulige. Det betyder et vist tab ude i plantagen, for med modenhed følger frugtfald. Men at høste før æblerne er på toppen med hensyn til smag og duft, er for tidligt i dette vinhus.

Til spilde går nedfaldsæblerne ikke – forskellige insekter, orme, sommerfugle og ikke mindst høns boltrer sig i overfloden og laver den om til mere liv.

Og jeg har bagt en æblekage
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Så er æblehøsten i gang

  1. Tine Buus Andersen siger:

    Ser så lækkert ud og sikke en flot høst, blir så glad af sådanne billeder og ikke mindst følge jeres liv på gården. Vi har endnu tilgode at besøge jeres gård og det ser vi så meget frem til. Min kæreste og jeg bor på et nedlagt landbrug og ikke nær så mange skønne æbletræer, men en del gamle æbletræer og en del nye som både ældre og nye giver de lækreste æbler. Jeg vil starte en ny tradition i år på vores gård og invitere familie og venner og gerne godt med børn og vovser foruden vores to. Hvor så alle må plukke alle de æbler de lyster til at tage med hjem og så sørger min kæreste og jeg for at der er godt med kage og kaffe og afsluttende lidt på grillen
    Mange hilsner
    Tine

Der er lukket for kommentarer.