Græsk mad på vej

Den står på madlavning, madlavning, madlavning. Plus indkøb ind i mellem.

Vores eget drivhus rummer ikke planter nok til at dække indholdet i en græsk bondesalat til 140 spisende gæster, så i går kørte vi nordpå for at hente flere forsyninger hos Astrid og Vigge, der har det økologiske Sommergrønt. Flotte tomater, agurker og peberfrugter samt en stor kasse med auberginer til moussaka. Jeg kan love dig for, at der kan dyrkes auberginer i Danmark, og ligesom jordbær, tomater, æbler og agurker har de en sæson.

Kødet er leveret af Varde Ådal Lam, også økologisk selvfølgelig, og derudover har vi hjembragt græsk feta, oliven og olie i større mængder, for at holde festen kørende. Ouzo er det ikke lykkedes at finde i en økologisk udgave, men de øvrige drikkevarer er som sædvanligt her fra gården.

Med forbehold for pludselige panikløsninger, stavefejl og nødvendige ændringer ser aftenens menu således ud:

Græsk Folkemiddag på Brandbygegaard lørdag d. 10 august 2019

1. servering
Choriátikji saláta – bondesalat med sommertomater, agurker, feta, peberfrugter og oliven
Lagana – brød med sesam og hvidvin
Skordaliá – kartoffelhvidløgspuré

2. servering
Dolmádes mé klimatófilla kjé rísi – fyldte vinblade med ris og grøntsager
Fasoládha – hvide bønner bagt i ovn
Patsárja saláta – rødbedesalat
Kjeftédes – små lammefrikadeller

3. servering
Tsatsíkji – agurkesalat i yoghurt
Patátes stó fúrno – ovnstegte kartofler med citron og urter
Musakás – grøntsagsmoussaka med auberginer
Spanakópitta – spinattærte med feta
Arnjú scáras – grillet lammekød af kølle
Sofrito – lammegryderet

4. servering
Chalwás – mandelsnitter
Yiaourtopita – yoghurtkage

Der er lavet et puslespil af en bordplan, så alle, der ønsker at sidde sammen, kommer til det, og sidst men ikke mindst dukker Bouzouki Kim op og sørger for mindeværdig stemning i ører og sjæl.

Vi glæder os til i aften
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Græsk mad på vej

  1. Dorte Andersen siger:

    Sikke en velvalgt menu Ønsker jer en skøn skøn aften Kærlig hilsen Dorte (Newdelphos)

    Sendt fra min iPhone

    > Den 10. aug. 2019 kl. 07.57 skrev Beretninger fra et autentisk landbrug : > > >

Der er lukket for kommentarer.