Tak for alle gæsters bidrag til den stemningsfulde sommerrestaurant!

Ja, skal man være helt ærlig, så var det med en lille smule tvivl og spænding, at vi valgte at sige, at vores sommerrestaurant skulle være vegetarisk. Ville folk ”turde tage chancen”, ville der være nok enten af nysgerrighed eller blind tiltro til vores evner i det vegetariske køkken, eller ville vi komme til at stå og glo længselsfuldt efter gæsterne, der diffunderede forbi ude på vejen – i retning af de kødhaftige restauranter på Alrø? Jo, der var mange tanker og megen tvivl, som blev gjort til skamme, for da det kom til stykket, endte vi med noget, der ligner helt og holdent udsolgt i alle tre uger. Men hvad vil det egentlig sige.. altså udsolgt.

Jo, nu skal du høre! Det betyder, at vi havde omtrent 450 gæster. Gæsterne fik serveret 2700 tallerkenanretninger fra det lille køkken. For at kunne lave dem skulle der høstes godt et halvt ton grøntsager, og til hovedretten skulle der skrabes 1400 nyopgravede kartofler. Har man sagt kartofler, må man også sige sovs, eller rettere sauce blanquette, og til den skulle der bruges små 100 pakker ordentligt smør. Lidt fløde også – til syrnet fløde og crème brûlée og ja selvfølgelig også til det hjemmekærnede smør til de 1400 kuvertbrød – 40 liter gik der. Sådan noget smør kræver sin dug, faktisk ca. 675 m2 inkl. stofservietter, og de skulle stryges – tak til Landmandens mor, inden de kom på. 450 æg er endt i saucen og crème brûléen, præcis ligeså mange som antallet af små, fine portionsskåle, der er blevet brændt mellem 4. og 5. ret, så de kunne serveres som den 6. Det har i alt taget 7,5 timer stærkt koncentreret med den lille gasbrænder. Og når vi nu snakker om tid, så tog det noget, der ligner 510 timer at høste, vaske, tørre, dække borde, bage, koge, stege, fryse, servere, opvaske, klargøre og eksekvere sommerrestauranten for denne gang. Ca. 17 timer om dagen, hvoraf en del af dem nok snarere kunne betegnes som nat.

Vi er glade og stolte. Vi har fået så meget ros, som vi kan tåle. Folk har i samme øjeblik, som de har betalt, spurgt om de kunne bestille plads til næste år allerede nu. Vi er meget bevidste om, at mange er gået forgæves efter en plads i restauranten, men vi synes, at vi ramte plet, da vi planlagde antallet af åbningsdage og maks. antallet af spisende gæster. Og det eneste, vi kan sige til dem, der gik forgæves i år, er, at vi prøver igen til næste år, og det kan du også. Vi glæder os allerede, og ligeså snart vi har glemt den ømme krop og indhentet søvnmanglen, ja så glæder vi os helt sikkert endnu mere.

Måske, bare måske, havde du enten en så vanedannende oplevelse, at du ikke kan vente, eller også fik du ikke lige plads og kan ikke vente med et besøg på gården til næste sommer. Uanset hvad er du mere end velkommen til én af vores 3 sidste arrangementer i år, hvor Sørøveren igen stævner ud i køkkenet for at give dig en helt særlig oplevelse.

Søren Sørøver – med klappen nede

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Tak for alle gæsters bidrag til den stemningsfulde sommerrestaurant!

  1. Pingback: Løghøst plus det løse | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. majio siger:

    …I har fået dén ros I kan tåle, si´r du…du har sikkert heller ikke fået klappen op endnu…
    skriver senere…tænker stadig på de meget stressede “friske” øko-koriander potter jeg fik i supermarkedet…de må være “fabriks-fremstillet”…ziro time – ziro stemning…:(

  3. Hva mæ menu og opskrifter til os andre som ikke kan være med?

Der er lukket for kommentarer.